Livrare gratuita la comenzile peste 300 lei! Livram si la Easybox!

Ce poti face cu o imprimanta 3D? Afla detalii despre o tehnologie inovatoare, ce poate revolutiona intreaga omenire!

Ce este o imprimanta 3D si cum functioneaza aceasta - hobbymarket.ro

Tehnologia este intr-o continua dezvoltare, asa ca este necesar sa fii mereu in pas cu aceasta, pentru a nu rata cele mai revolutionare idei care ar putea schimba lumea. Printre acestea, se numara si faimoasa imprimanta 3D, un aparat ce este capabil sa creeze adevarate opere de arta. Pentru iubitorii de DIY, este un sprijin, deoarece vine in ajutorul pasiunii pentru tehnologie sau robotica, dezvoltand partea creativa si oferind posibilitatea de incepere a unei afaceri cu ajutorul ei.

 

Cuprins

1. Ce este o imprimanta 3D si cum functioneaza aceasta?

2. Ce se poate face cu o imprimanta 3D?

3. Imprimanta 3D: de la pasiune la business

 

 

1. Ce este o imprimanta 3D si cum functioneaza aceasta?

Imprimarea 3D este o tehnologie revolutionara, ce se bazeaza pe crearea obiectelor tridimensionale, dupa modelul desenat in prealabil pe calculator. Aceasta este cunoscuta si sub denumirea de fabricatie aditiva si functioneaza prin suprapunerea materialelor strat dupa strat, pana cand se realizeaza obiectul fizic dorit. Straturile sunt extrem de subtiri, de aproximativ 0,1 mm si sunt alcatuite din pulbere. O componenta speciala pulverizeaza adeziv dupa fiecare strat asezat, ceea ce duce la sudarea obiectului final.

In functie de scopul pentru care sunt utilizate aceste aparate, se identifica, in principal, 3 mari pasi ce trebuie urmati:

  • Scanarea - crearea intr-un program special a unei reprezentatii digitale
  • Proiectarea - dezvoltarea de la idee la realizare, crearea obiectului tridimensional de la zero
  • Imprimarea - realizarea obiectului prin imprimare

Imprimanta in trecut, era capabila sa iti printeze 2D o foaie cu diverse informatii pe care tu i le ofereai. Cea 3D functioneaza pe acelasi principiu. Iti desenezi in programul special obiectul pe care il doresti si acesta face posibila "aducerea la viata" a desenului folosind un filament.

 

Ce se poate face cu o imprimanta 3D - hobbymarket.ro

Ce se poate face cu o imprimanta 3D - hobbymarket.ro

 

2. Ce se poate face cu o imprimanta 3D?

Te intrebi uneori ce poti face cu o imprimanta 3D? Raspunsul este unul simplu: aproape orice. Daca detii un astfel de aparat, ai nevoie doar de o imaginatie foarte bogata si poti crea lucruri la care doar visai. Cand vine vorba despre dimensiunea sau complexitatea obiectelor printate, acestea difera in functie de scopul imprimantei. Poti sa iti creezi diverse lucruri pe care sa le folosesti in casa, precum suport de periute de dinti sau de telefon, vaze sau obiecte decorative. Se pot face, de asemenea, obiecte la nivel industrial, precum lentile de aparat foto, jucarii sau ceasuri de perete.

La nivel mondial, tehnologia imprimarii 3D a ajuns la un cu totul alt nivel, obtinandu-se obiecte precum proteze dentare, arme, haine, instrumente muzicale si chiar masini. Este clar ca nu oricine ar putea proiecta aceste obiecte, insa, daca iti doresti sa creezi lucruri mai simple, cu siguranta poti sa le realizezi. Ai nevoie doar de timp si imaginatie. Alege cu atentie materialele pe care doresti sa le folosesti, deoarece ele trebuie sa fie potrivite cu obiectele pe care le vei printa.

 

Ce se poate face cu o imprimanta 3D - hobbymarket.ro

Ce se poate face cu o imprimanta 3D - hobbymarket.ro

Ce se poate face cu o imprimanta 3D - hobbymarket.ro

 

3. Imprimanta 3D: de la pasiune la business

Oamenii au diferite pasiuni, iar tehnologia este una dintre cele mai scumpe. Cu toate acestea, este si o pasiune cu ajutorul careia poti sa iti dezvolti o afacere care sa te ajute sa imbini utilul cu placutul si sa devii un mic antreprenor. Tehnologia si robotica merg mana in mana, asa ca daca iti place sa construiesti diverse obiecte si te-a pasionat intotdeauna mecanismul din spatele unei jucarii sau a unui aparat electric, inseamna ca ai tot ce iti trebuie ca sa poti sa iti pui pe picioare un business care sa te multumeasca.

Este adevarat ca pretul unei imprimante 3D este putin mai mare decat cel al unei imprimante normale, insa, iti poti amortiza cheltuiala extrem de rapid, deoarece te ajuta sa inlocuiesti lucruri din casa vechi sau stricate, astfel economisind banii pe care i-ai da pentru achizitionarea unora noi. De asemenea, daca decizi sa iti deschizi o mica afacere cu aceste obiecte, cu singuranta iti vei acoperi aceasta achizitie in foarte scurt timp, dupa care ai castiga constat un profit considerabil.

 

Imprimanta 3D: de la pasiune la business - hobbymarket.ro

 

Asadar, imprimanta 3D este un aparat extraordinar ce poate revolutiona cu adevarat omenirea prin crearea unor obiecte unice. Cu siguranta, odata ce se va mai dezvolta tehnologia, se va ajunge la printarea unor lucruri inimaginabile ce pot schimba vieti. Aceasta imprimanta este perfecta atat pentru uz personal, cat si pentru dezvoltarea unui business.

Sursa foto: Shutterstock.com, Unsplash.com

close
Wishlist